2012-12-Kerst in Vilsteren

Toen eind november iedereen begon te vragen wat we met Kerst zouden doen, werd het blijkbaar tijd om daar maar eens over na te denken. Ik zag mezelf alweer sjouwen met tassen vol boodschappen, die ik buit zou moeten maken bij overvolle supermarkten enz. Kortom, Kerstvoorpret waarnaar ik eigenlijk niet uitkeek. Het besluit om ons dit jaar maar eens door anderen in de watten te laten leggen, was dan ook snel genomen en dan begint de zoektocht: een Kerstarrangement waarbij ook ons harige gezinslid welkom zou zijn. Gelukkig was er nog enige keuze en boekten we bij Herberg De Klomp in Vilsteren. Het eerste mailcontact gaf gelijk een goed gevoel: zelfs Grace werd in de briefaanhef genoemd en dan kan het natuurlijk voor ons gelijk niet meer stuk :).

En ons gevoel klopte: wat een warm welkom in een sfeervolle ambiance. Eerst lekker acclimatiseren bij de openhaard, koffers naar de kamer en voordat we het wisten, zaten we al aan ons viergangendiner. Er wordt hier op topniveau gekookt en Iris vervult haar taak als sommelier met veel passie. Iris: runt samen met Gert-Jan (GJ) sinds twee jaar De Klomp en aan alles is te zien dat zij dit met hart en ziel doen. Wij voelden ons gelijk helemaal thuis (en niet alleen dankzij de mega Jura). Hoe grappig, dat Iris en Gert-Jan ook uit Haarlem kwamen en daar zelfs hun woning al twee jaar te koop hebben staan.

We sliepen als een roos en moesten ons zelfs haasten voor het ontbijt, bestaande uit alleen regionale producten en deels zelfs van het landgoed Vilsteren. Het landgoed is maar liefst 1000 ha groot en in tegenstelling tot de meeste landgoederen, ligt er een heel dorp (inclusief het hotel) op het landgoed van de familie Cremers. Na het ontbijt was het dan ook hoog tijd de omgeving te gaan verkennen en we dwaalden bijna drie uur over het landgoed. Daarna was het tijd voor een relaxmiddag in het hotel, want we hadden een drukke avond voor de boeg 🙂 met een zesgangen diner. GJ zijn opmerking, dat het eten hier beter is dan bij de Bokkedoorns, zegt eigenlijk genoeg over de kwaliteit. De tafels waren schitterend gedekt aan de ‘bovenkant’, maar zelfs ook aan de ‘onderkant’ waar een bak water voor Grace klaar stond. Dat noem ik nog eens persoonlijke zorg en maakt deze herberg tot een thuis.

De dagen vliegen voorbij en de tweede Kerstdag hebben we een wandeling door Ommen gemaakt; ‘s middags nog even de infrarood sauna in. Na wederom een heerlijk diner namen we deel aan de kerstwandeling over het landgoed. Wij verwachtten met een groepje mensen aan de wandel te gaan, maar dit was toch iets grootschaliger, maar liefst 1300 mensen hadden zich aangemeld. Om de tien minuten vertrok een groep onder leiding van een minstreel het donkere bos is. Wat was dit geweldig georganiseerd: gedurende de wandeling werd een kerstverhaal uitgebeeld met ezels, paarden, schapen en zelfs lichteffecten toen een engel uit het bos kwam. We genoten en uiteraard ook van de glühwein en muziek na afloop. Als afsluiter met de hotelgasten nog een glühwein bij de openhaard en zo kwam ik erachter dat een van de personeelsleden ook een  Rock&Roll-liefhebber is. Wederom voldoende gesprekstof.

Om ons heerlijk kerstuitstapje nog wat te rekken, gaan we na het ontbijt nog naar Ommen, en Zwolle.

Tot slot willen wij Gert-Jan, Iris en alle medewerkers hartelijk danken voor de goede en persoonlijke zorg; waardoor wij een heerlijke Kerst hadden! Zeker tot weerziens.

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery