Grace

Nog even naar de kapper

Het zou zo maar kunnen dat Grace eerstdaags loops wordt. Dus nog even ‘snel’  naar kapper Elly van der Starre, zodat Grace straks haar man kan imponeren 🙂 Wat is ze weer mooi!

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery

Het fokprogramma

Wij zijn drukdoende met de voorbereiding om Grace eenmalig een nestje te laten krijgen. Dit idee is niet zo maar uit de lucht komen vallen, maar om de kans op baarmoederhalskanker te verkleinen zijn er twee mogelijkheden: sterilisatie of een nestje. In eerste instantie kozen we voor de makkelijke weg: sterilisatie. Echter, toen mevrouw al op de operatietafel lag, werd ik gebeld dat de operatie wegens koorts niet uitgevoerd kon worden. Dus onverrichterzake naar huis. Na deze protestactie van Grace en diverse kenners te hebben gesproken, besloten we toch voor een nestje te kiezen.

Wij kwamen in contact met Adele Werten, die een reu voor ons beschikbaar heeft. Aangezien zij wil fokken conform de regels, moet er veel geregeld worden: HD-keuring, DNA-profiel, oogkeuring en twee keuringsresultaten ZEER goed. Voor het laatste namen we 15 december deel aan de Winner-show, maar helaas haalde onze opgedofte Grace maar een goed.

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery

 

Tijd voor een pup? Eerst moest over de praktische invulling met twee woonadressen worden  nagedacht . Maar we zijn eruit, omdat GJ thuiswerkt zal de cocker spaniel door-de-weeks bij hem zijn. Uiteraard zullen we de opvoeding samen doen. Dus dat wordt geen trip naar St. Maarten, Hong Kong of een van de vele andere bestemmingen waaraan we dachten, maar gewoon thuis om een pup wereldwijs te maken oftewel te socialiseren.

De pup moest wel bij een erkende fokker vandaan komen. Dus zo gingen wij op 2 oktober naar een nest van acht in Zwolle kijken. Er waren er nog twee beschikbaar, en het is Grace geworden, geboren op 18 september 2010. Op onderstaande foto’s is zij twee weken oud. Nog zes weken wachten en dan zal zij ons leven betreden. Hoog tijd om met de voorbereidingen te beginnen: bench, borstels, voer, kleedje, speeltjes enz. aanschaffen, hondenschool uitzoeken en over circa drie weken nog een keer op kraamvisite. Als zij acht weken oud is, mag ze het nest verlaten. Dat wordt aftellen ……

Inmiddels is het alweer 20 november 2010 en woont Grace al 1 week bij ons. Dat is ook de reden dat ik nu pas tijd heb iets te schrijven. Dit kleine mormel van slechts 2 1/2 kg weet twee volwassenen dag en nacht bezig te houden! Maar wat is het een droppie met haar kleine kraaloogjes en altijd kwispelende staart. Helaas duurt het zindelijk worden langer dan ik bij een Grote Zwitserse Sennen ben gewend. We hebben nog geen nacht kunnen doorslapen :). Verder doet Grace het super. Ze voelt zich overal thuis en tijdens onze socialisatie-uitstapjes valt ze gewoon in slaap …. . Ze heeft ook al haar eerste kraamvisites mogen ontvangen en dat doet ze met groot genot. GJ heeft haar meegenomen naar een datacentrum en heeft ze bij mij een ochtend op kantoor doorgebracht bij Beau in de bench en ze vindt het allemaal prima. Kortom, ze is zeer gezellig en sociaal. Verder is ze gek op de sokken van GJ en op mijn haar.

En het leven gaat door. Grace is nu vijf maanden en weegt alweer 6,2 kg. Ze gaat inmiddels naar twee verschillende scholen: puppytraining en jachttraining. Dus we doen ons uiterste best om er een gezellige werkhond van te maken.

Terwijl ik dit schrijf is het alweer 4 april 2011 en Grace is ruim 6,5 maand oud. Ze heeft inmiddels haar eerste lange logeerpartij van een week met veel plezier doorstaan bij Anja, Rob en Wil in Bloemendaal. En afgelopen zaterdag was het hoog tijd voor een rondje kapper: wassen, knippen, plukken en föhnen, allemaal liefdevol uitgevoerd bij hondentrimsalon Carmani. Deze beurt voor onze kleine ECS nam maar liefst 2,5 uur in beslag!

Nieuwe foto’s van de jachttraining op 3 februari 2013 in Lochem. Onze kleine cocker lekker aan het werk.

Tijdens de cocker-familiedag op 2 juni 2013 werd Grace derde bij de spelletjes/speurtocht en kreeg ze ook een mooi keuringsresultaat.

Maak Grace beroemd! Klik hier.

Graag willen GJ en ik jullie bedanken voor alle leuke en lieve berichten over de komst van Grace,

Bedankje Grace

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery