2011-01-Dubai

Een mooi 121/2-jarig jubileum cadeau voor Loeki en mij: een 5-daagse stedentrip naar Dubai, een van de zeven staten van de Verenigde Arabische Emiraten.

Dinsdag 11 januari 2011 was het dan zover
We vlogen om 14.00 uur met KLM naar Dubai International Airport; alwaar we na 6 1/2  uur vliegen rond middernacht aankwamen. In Dubai is het drie uur later dan in Nederland. Na een zoektocht op het vliegveld uiteindelijk onze chauffeur gevonden, die ons naar hotel Arabian Courtyard bracht. Wat een schitterende kamer hadden we. Uiteraard eerst een internet-netwerk aangelegd, zodat gelijk de contacten weer konden worden gelegd via Facebook of Skype. Rond 2 uur ‘s nachts lekker gaan slapen, want de volgende dag hadden we om 9.30 uur met Irene, het nichtje van Loeki dat in Dubai woont, aan het ontbijt afgesproken.

Woensdag 12 januari
Irene was ruim op tijd en trof ons paniekerig in onze kamer rondrennend met allerlei haarstijlapparaten, omdat we geen stroom op de stopcontacten kregen. Om 10.00 uur genoten we uiteindelijk van een heerlijk ontbijt. Gebruikmakend van de hop on hop off  bigbuscompany.ae kregen we een eerste indruk van de stad. Onze eerste stop was de souk Madinat Jumeiram, schitterend aangelegd omringd door water en met uitzicht op Burj Al Arab. De perfecte plaats voor onze lunch. Vervolgens hopte we off bij de grootste mall van Dubai, Mall of the Emirates met 520 winkels, 85 restaurants, 14 bioscopen, een theater en indoor-skibaan. Om 20.30 waren we terug in het hotel waar we tot 0.15 genoten van massages en gezichtsbehandelingen. Om de dag goed af te sluiten, lieten we om 1.00 uur nog shis kebab op de kamer bezorgen.

Donderdag 14 januari
Daar onze hop on hop off kaart nog tot 12.00 uur geldig was, maakten we hiervan nog gebruik. We bezochten de goud souk en lieten ons bij een mall afzetten. Vanaf daar namen we een taxi naar Burj Al Arab, het bekende 7-sterren hotel. Hier word je alleen met reservering toegelaten. We hadden graag een high tea gedaan, die was namelijk het minst duur, maar die was volgeboekt. Dus uiteindelijk hadden we gekozen voor een lunchreservering. In onze taxi mochten we door de slagbomen in kolonne tussen de Ferrari’s, Bentley’s en Rolls Roycen tot de ingang rijden waar we vorstelijk werden ontvangen. Al mijn woorden schieten te kort om dit magnifieke hotel en onze lunch te omschrijven. Van dansende waterfonteinen tot een overweldigende inrichting: het was allemaal even indrukwekkend. Wat hebben we genoten en nog meer verrast werden we door de felicitatietaart voor ons jubileum!
We kozen ervoor lopend, in Dubai zeer ongebruikelijk, naar de Mall of the Emirates te gaan om te gaan skiën. Dit duurde langer dan gepland en leverde ook blaren op. Na een kwartier meldde Loeki dat we echt terug naar het hotel moesten en dat ik 10 minuten kreeg om mij om te kleden???? Daarna moest ik de taxi in en bleek zij als jubileum verrassing een dinerrondvaart op een glasboot geboekt te hebben, bateauxdubai.ae. We hebben een heerlijke avond gehad.

Vrijdag 14 januari
‘s Morgens maakten we de viering van het Indiaas-nieuwjaar mee. Daarna was het tijd om te relaxen op het strand, wat een genot! Om onze geweldige tijd in Dubai af te sluiten, vertrokken we om 14.30 uur naar de woestijn voor een adreline verhogende rit door de woestijn, die eindigde in een feestdorp, Camel Ride Safari. Tijdens een mooie show mochten de mannen en vrouwen gescheiden eten bij het buffet halen. Verder kon je een henna-tatoeage laten zetten, van de waterpijp genieten, kameel en quadrijden. 

Wetenswaardigheden Dubai
benzineprijs € 0,35 per liter
bushaltes zijn voorzien van airco
80% van de auto’s is wit
om alcohol te mogen drinken moet een vergunning van € 20,- worden gekocht
rijbewijs verlengen gaat gewoon in een automaat
munteenheid is Dirham
360 dagen zon per jaar.

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery