voorbereiding

Het spreekwoord: er geen woorden voor hebben, heeft na mijn verrassingsafscheidsfeest op 29 december wel een heel letterlijke invulling gekregen. Ik heb 1½ dag in een roes geleefd, omdat jullie allemaal zijn gekomen om afscheid van mij te nemen.

Het kostte GJ nog de nodige moeite mij mee te krijgen om de hond uit te laten en mij vervolgens op een besloten feest warme chocolademelk te laten drinken. Het was een super echte verrassing tot aan de binnenkomst aan toe (in mijn hondenuitlaat outfit)! Wat een gezellige avond was het in de sfeervolle ambiance van kidshen met mijn eigen slingers, een betere locatie had niet gekozen kunnen worden! En daar bleef het niet bij, wat een geweldige organisatie: van heerlijke hapjes tot aan koffie met taart toe en van het kwartetspel met de leukste prijzen tot aan de hoofdprijs, het boek: My sister’s journey! Verder niet te vergeten: mijn eerste hotelovernachting bij navalai, die ik cadeau kreeg. En daarnaast nog vele andere verrassingen! Ik heb tot 3.00 uur ’s nachts in mijn boek liggen lezen en heb de hele vrijdag nog in een roes doorgebracht. Hartelijk dank aan iedereen en de geweldige organisator, mijn zus, Odette!

Nu nog 1 nachtje slapen en dan gaat het echt gebeuren!

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery

In plaats van een etentje met vrienden van GJ werd ik op 14 december afgezet bij het Thaise restaurant Erawan. Wat een verrassing dat daar alle collega’s aan tafel geknield op mij wachtte! Alsof dat niet genoeg was, kreeg ik een schitterende pyjama gedrukt met foto’s van mijn collega’s waarvoor Barend Schaart van het grafisch bureau Opzet alle lingeriezaken in Haarlem was af geweest. Hoe bijzonder is dat. Als klapper op de vuurpijl bleek er ook nog een geldinzamelingsactie te zijn gehouden voor mij. Ik val niet snel stil, maar ik ben er nog beduusd van. Allen nogmaals hartelijk dank voor deze geweldige avond.

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery

De eerste stap is gezet. De tickets voor mijn driemaandse reis zijn geboekt! Maar hieraan ging het nodige vooraf. Het begon tijdens een zussenavond waarbij ik aangaf dat ik emigreren te rigoreus vind, maar toch iets dergelijks zou willen. Vervolgens stelde Odette voor mijn jeugddroom in vervulling te brengen: een wereldreis. Vanaf dat moment werken we met z’n tweeën keihard aan mijn reis alsof Odette ook meegaat.

Voor mij begon het met toestemming op mijn werk te vragen, toen die was verkregen, startte het organiseerwerk. Na een lange zoektocht, met tevens een zeer gezellig bezoekje aan de opendag van Kilroy in Utrecht, heb ik uiteindelijk op internet rechtstreeks de tickets geboekt. Op 1 januari 2012 vertrek ik naar Bangkok, het startpunt van mijn reis door Laos, Vietnam en Thailand. Vooral het laatste land zal heel bijzonder worden door het bezoek dat Odette mij brengt vanaf 12 februari. We ontmoeten elkaar op BBK airport alwaar ik drie uur later land vanuit Vietnam. Vervolgens trekken we heerlijk een week door Thailand om deze geweldige periode af te sluiten met het vijfsterren-hotel, the Peninsula. Na Odette haar vertrek, trek ik nog tot 2 maart door Thailand en die datum land ik ook in Amsterdam. Alhoewel het niet mijn voorkeur had om twee retourtickets te boeken, maakte het prijsverschil de keuze niet moeilijk. Kortom, ik overnacht een nachtje in Amsterdam om vervolgens op 3 maart richting Ecuador te vertrekken. Ruim drie weken heb ik de tijd om te genieten van de high lights van Ecuador, een bezoek te brengen aan Veronica en Arnold Meddens en als TOEF slagroom de Galapagos-eilanden!

Verder ben ik ontzettend blij met mijn PR-planner (persoonlijk reisplanner), mijn zus: zij stippelt mijn reis minisculus van A tot Z uit. In gedachten heeft zij mijn reis al gemaakt en ik hoef alleen haar uitgebreide handleiding te volgen om de reis van mijn leven te beleven.

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery