2011-10-De Librije

Het feest begon al bij aankomst: valet parking! Geweldig onze kleine Swift tussen de dikke Audi’s, Mercedessen enz.

Eerst werd Grace ontvangen en naar binnen begeleid; alwaar zij gelijk op een porseleinen soepbord met onderbord haar water kreeg geserveerd. Onze ontvangst was niet minder: maar liefst zeven-gangen ‘Mondvermaakjes’, bestaande uit: krokante pinda met augurk, gepofte aardappel, kipperling, aangeklede varkenshuid, banaan met bloemkool en koffie, -20 graden gegaarde dooier met crème van abrikozenpitolie en kaviaar van de vuist.

Toen moesten we nog aan de voorgerechten beginnen: cocktails and dreams bestaande uit Hollandse garnalen en krabcocktail met jonge ‘aardse’ groenten gevolgd door Sint-Jacobsmossel met kalfsmerg en zwarte knoflook en een jus van geroosterde knolselderij.

De tongstrelende hoofdgerechten waren: mulfilet met schaal- en schelpdiertjes, kokos en citroengras en vervolgens ook nog lamsrug met haringkuit, waterkers en zoute citroen.

Het dessert werd voorafgegaan door de favoriete smaken van Thérèse gepresenteerd als de Kus van Thérèse, daarna Weerribben bestaande uit bramen, watermunt en pandanrijst en als laatste specerijen met passiefruit, gemberbier en witlof.

Bij de koffie kregen we een eetbaar ‘Stikkie’, deze eetbare joint bestond uit watermunt, hennepolie, chocolade en citroen en bevatte geen hallucinerende stoffen, maar we zullen hem nooit vergeten!

Dit alles vergezeld van een verrukkelijk wijnarrangement:
2010, Regina Coeli, Gewürztraminer/Müller-Thürgau, Tsjechië
2009, Kus van Thérèse, Cabernet Blanc, Nederland
2009, Mengoba, Godello sobre Lias, Spanje
2009, St. Remigius, Chardonnay, Spatlese Trocken, Baden, Duitsland
2009, Fleurie, Jean Louis Dutraive, Beaujolais, Frankrijk
2004, The father in law, Shiraz, Australië
Sake, mi no umeshu. Wat een overheerlijke dessertwijn met de smaak van marsepein.

Bij vertrek dankte ik Thérèse dat ik een dergelijk culinair hoogtepunt na elf jaar nog een keer heb mogen meemaken. Maar zeker niet in de laatste plaats te danken aan GJ. Wat een overweldigend verjaardagscadeau.

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery